2010. november 7., vasárnap

Zöldborsós Tojáspörkölt Rizzsel

.

.
Amikor először találkoztam ennek az ételnek a gondolatával, nagyon fura volt, a párom anyukája csinált ilyet.
Azóta én is kotyvasztok ilyet, igaz kicsit másképp :)
Jöjjön hát a recept.

Hozzávalók:

10 db tojás,
1 müzlis tálka zöldborsó,
1 nagy fej hagyma,
1 kicsi sűrített paradicsom konzerv,
só, bazsalikom, pirospaprika
tejföl

50 dkg rizs, olaj,

A rizst forró vízzel átmossuk, majd forró olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel hogy egy ujjnyira ellepje, majd sütőben fedővel letakarva megsütjük. Néha ránézünk és megkeverjük. Tehetünk hozzá ételízesítő leveskockát is, én házilag szárított fűszerkeveréket használok.

A tojásokat megfőzzük, hideg vízzel lehűtjük, így könnyebb megpucolni, hamar elválik a héja.
A hagymát nagyon finomra vágjuk, üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a borsót, kevés vizet, majd fűszerezzük.
Amikor puha, a megpucolt tojásokat szeletekre vágjuk a tojás szeletelővel, én fordítottam egyet rajta és keresztben is felszeleteltem, így pici kockákat kaptam. A sárgájától kicsit sűrűbb lesz, tejfölt keverünk hozzá, egyet rottyantunk rajta hogy az ízek összeálljanak.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése