2010. november 13., szombat

Almás-Mákos Rétes

..
Nagyon kiadós és finom sütemény :)

Hozzávalók:

10 dkg mák,
1 kg alma,
15 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
1 kk. őrölt fahéj,
1 cs. réteslap

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a porcukorral, fahéjjal és a megdarált mákkal.
A réteslapokat megfelezzük hogy 2 rétes rudat tudjunk csinálni, 5-5 lapunk legyen.
Megkenjük a lapok közét az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét rásimítjuk. Óvatosan feltekerjük és beletesszük a sütőpapíros tepsinkbe.
A másik adag réteslappal ugyanígy járunk el.
Végül a tetejüket is megkenjük a maradék vajjal, majd addig sütjük amíg kezd megbarnulni a teteje.
Kicsit hagyjuk hűlni, utána jól szeletelhető.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése