2010. október 17., vasárnap

Rumos-Marcipános Szelet

.

.
Ez a recept a húgomat dicséri, igaz kétszer kellett elmondania, de megérte a fáradozását :)
Nagy előnye hogy sütés nélkül lehet varázsolni.
Az alaprecept a kókuszgolyóé, csak kétfelé választjuk a masszát és az egyik részből zöld marslakós rémséget csinálunk.

Hozzávalók:

50 dkg őrölt kekszpor,
20 dkg margarin vagy vaj,
20 dkg cukor, (aki édesebben szereti többet tegyen)
6 evőkanál lekvár
6 evőkanál tej
1 citrom leve,
3-4 evőkanál rum
1 üvegcse mandula-aroma (zöld színű)
25 gr kakaópor
kókusz reszelék

A margarint megolvasztjuk, elkeverjük benne a lekvárt, tejet, citromlét, cukrot, és ezt a folyadékot elfelezzük.
Az egyik felébe beleöntjük a kakaóport és az őrölt kekszpor felét, jól összedolgozzuk. Elsimítjuk egy kisebb tepsi alján amit folpackkal kibéleltünk előtte, majd a megmaradt folyékony masszába beleöntjük a mandula aroma felét, végül a maradék darált kekszet. Ezt a zöld masszát rásimítjuk a másik tetejére, megszórjuk a tetejét a kókusz reszelékkel.
A húgom csokimázat tett rá, nekem nem volt kedvem most ilyet csinálni.
Betesszük a hűtőbe 1-2 órára hogy jól megdermedjen, majd a folpack segítségével ki tudjuk emelni a formából. Szeletekre vágjuk, nagyon laktató.
Én dupla adagot vettem mindenből, mert 4 férfi cselleng a házban.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése