2010. március 9., kedd

Szegedi Tarhonya

.

.
Ezt az ételt szintén nagyon szerettem gyerekkoromban, most is szívesen készítem. A képen krinolinnal látható mert csak az volt épp itthon, de mindenképp kolbásszal csináljuk, úgy feledhetetlen. A tarhonyának ne a szabályos kerek gépit válasszuk, hanem azt a kis rücskös felületűt, az az igazi.

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya,
50 dkg krumpli,
2 közepes vöröshagyma,
10 dkg szalonna,
2 szál kolbász,
1, 2 dl paradicsomlé,
1 db paprika,
15-20 dkg zsír,
só, bors,
pirospaprika

A vöröshagymát leturmixolom a paradicsomlével, a krumplit kockákra vágom, a szalonnát egészen apró kockákra, a paprikát csíkokra.
A zsíron barnára pirítom a tarhonyát és a szalonnát, hozzáadom a karikára vágott kolbászt, a paprikát és azt is átpirítom.
Felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi, (van aki húslevessel önti fel, nekem most nem volt kéznél) miután beletettem a pépesre turmixolt hagymát és a kockára vágott krumplit is. A hagymát most azért pépesítem, mert ha a fiam egy darabkát is talál az ételben, hát elkezdődik az anyaveddkiinnenderögtön műsor :D Egyébként akinek ilyetén gondja nincs, simán megdinsztelheti a tarhonya pirítás szakaszában.
Ezután befűszerezem az ételt a sóval, borssal és pirospaprikával, fedőt teszek a lábosra és betolom a sütőbe. Körülbelül 1 óra alatt összesül, közben időnként ránézek és átkeverem.
Uborkával kiváló.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése