2010. március 3., szerda

Császármorzsa

.
.
Végre elkövettem életem első császármorzsáját, hála Ledorka segítségének recept ügyileg. elmondhatom sokkal finomabb mint amire gyerekkoromból a menzás ebédről emlékeztem, pedig azt is szerettem.
Mondjuk megszenvedtem vele, mivel még sosem láttam hogyan kell csinálni, így az elején rendesen elcsüggedtem amikor a gríz összeállt egy masszává. Tiszta szerencse hogy adtam egy esélyt és addig pirítottam amíg végre apró darabokra nem sikerült bontani.

Hozzávalók:

30 dkg búzadara,
3 tojás,
4 dl tej
10 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
10 dkg mazsola,
20 dkg margarin,
csipet só,
lekvár

A búzadarát beáztattam a tejbe, amibe előzőleg elkevertem a cukrot. Körülbelül egy óra alatt megszívta magát, ekkor hozzáadtam a tojások sárgáját, mazsolát. A tojások fehérje részét habbá vertem és belekevertem ezt is a masszába.
Egy nagyobb serpenyőben a margarin felét megolvasztottam, a massza felét ráöntöttem. (Az igazság az hogy egy lábosban akartam hetvenkedő módon elkészíteni az egészet, de mivel az egész összeállt egy tömbbé és elkezdett leégni, hát mégis a tapasztaltabbak tanácsát követtem és előszedtem egy serpenyőt.)
Szóval sütögettem, sütögettem, még mindig sütögettem, és amikor már kezdtem feladni, hát elkezdett morzsáira szétválni szerencsére. Egy kicsit pirítottam hogy ropogósabb is legyen, majd az egész eljárást megismételtem a fennmaradó masszával és margarinnal.
Lekvárral ellenállhatatlan.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése