2010. március 12., péntek

Brassói Aprópecsenye

.
.
Szeretem ezt az ételt, bár bevallom atyám csinálta sokszor, de ő is nagypapa már :D Ő fokhagymásan szereti elkészíteni.

Hozzávalók:

50 dkg sertéshús,
15 dkg füstölt szalonna,
2 közepes vöröshagyma,
1 dl paradicsomlé vagy 2 paradicsom,
1 bögre zöldborsó,
2 db paprika,
10-15 dkg zsír,
só, bors, pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma

50 dkg krumpli

A húst az előírás szerint csíkokra kell vágni, azonban én kockákra szoktam. A szalonnát apró kockákra, a vöröshagymát finom apróra, a zöldpaprikát csíkokra sarabolom.
A zsíron megdinsztelem a vöröshagymát és a szalonnát, majd fehérre pirítom benne a húskockákat is. Hozzáadom a csíkokra vágott zöldpaprikát, kockára vágott paradicsomot, (vagy ráöntöm a paradicsomlét), sózom, borsozom, pirospaprikázom. Beleöntöm a zöldborsót, a fokhagymát átnyomom a fokhagymanyomón és jól összekeverem a hússal. Hagyom hogy a pörkölt elkészüljön a tűzön, addig megpucolom és kockára vágom a krumplit, majd felteszem főni.
Ha már puha de még nem esik szét, leszűröm, és forró olajban kisütöm. Ha így sütöm ki, akkor jó ropogós lesz.
Amikor a hús megpuhult és már nem sok lé van alatta, belekeverem a kisütött krumplit.
Kovászos uborkával finom, ha nem jutunk hozzá, a csemege uborka is remek.
.

1 megjegyzés: