2010. március 7., vasárnap

Bolognai Bucik

.
.
Limaránál láttam a receptet, - fantasztikus tésztás receptjei vannak - először kolbászosra csináltam, jó lett.
.

.
A következő alkalommal már bolognais darálthússal töltöttem meg őket, ez még finomabb lett, bár a füstölt sajt kicsit megbarnult.
.
Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt,
1 tojás,
1 pohár natúr joghurt,
2 dl tej,
1,5 dl olaj
1 kk. cukor,
1 cs. szárított élesztő
1 kk. só

Bolognai töltelék:

30 dkg darált hús,
10 dkg szalonna,
1 dl paradicsomlé,
1 ek. bazsalikom
10 dkg füstölt sajt,
zsír, só

Az összevalókat a kenyérsütő gép a kelesztő programján összedolgozta, addig elkészítettem a bolognai húsos keveréket. A hagymát most direkt kihagytam, egyébként egy kis fejet apróra összevágva bele lehet tenni.
Zsíron megpirítottam az apróra kockázott szalonnát, ráöntöttem a darálthúst. Amikor fehérre sült elkevertem benne a paradicsompürét/paradicsomlét, fűszereztem. Igazából bazsalikom helyett oregano kellett volna bele, de botor módon kifogytam épp belőle, így maradt a bazsalikom. Puhára főztem a keveréket, majd félretettem hűlni.
Amikor készen van a tészta, hengeresre formáztam majd 12 egyforma darabra vágtam.
A darabokat kinyújtottam sodrófával, a közepükre tettem egy-két evőkanál tölteléket majd feltekertem. A tepsire tett bucik közepét bevágtam, a vágásba füstölt sajtot szórtam. Ha nem egészen érthető, Limaránál remekül látható fényképeken az elkészítési folyamat.
Gondolkodom a következő variáción, amikor tejszínes fokhagymás zöldséggel töltöm meg a bucikat. Tulajdonképpen a töltelék lehetőségei kimeríthetetlenek, mindig meglephetjük az itthoniakat egy új formával.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése