2010. február 15., hétfő

Vaníliakrémes diós piskótakehely

.

.
Hasonlít a somlói galuskához ez a recept, de mégis improvizálás volt, valami finom csokisat akartam csinálni Valentin napra.
Gyorsan összedobtam egy elronthatatlan piskóta lapot, majd kockákra vágtam, leöntöttem vaníliás krémmel, megszórtam dióval és mazsolával. Egy réteg csokikrém került erre, majd tejszínhab és megint egy kis dió és mazsola.
Nagyon laktató.
.
.
A piskóta hozzávalói:

3 db tojás,
6 ek. cukor,
8 ek. olaj vagy olvasztott margarin,
1 nagy bögre liszt,
1 cs. sütőpor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

A hozzávalókat összekeverem, jó sűrű tésztát kapunk, tejjel lehet higítani ha úgy érezzük hogy szükséges. Kivajazott kilisztezett tortaformába öntjük, 20 perc alatt megsül.
Addig elkészítjük a vaníliás krémet, amit majd a kockára vágott piskótára öntünk.

Hozzávalók:

5 dl tej,
2 cs. vaníliás cukor
2 ek. liszt,
2 tojás sárgája,
2 ek. cukor

A tojássárgájában elkeverjük a cukrot és a lisztet, ha sima akkor felhigítjuk a tejjel. Feltesszük főni és addig forraljuk folyamatosan keverve amíg elkezd sűrüsödni, ekkor levesszük a tűzről és félretesszük.

Kikeverjük a csokikrémet, kakaóport cukorral elkeverünk ízlés szerint, majd annyi vizet adunk hozzá hogy sűrű folyós legyen.
Szükségünk van még 10 dkg dióra amit megdarálunk, és egy csomag mazsolára amivel megszórjuk a rétegeket. Tejszínhabot nyomunk a végeredményre ha még nem elég az édességből :D
.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése