2010. február 9., kedd

Tárkonyos Rakott Zöldbab

.

.
Hozzávalók:

1 kg zöldbab,
60-70 dkg darálthús,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 dl tejföl, (2 kis doboz)
15 dkg sajt
1 ek. tárkony,
1 ek. bazsalikom,
1 ek. pirospaprika
1 kis konzerv sűrített paradicsom, vagy 2 dl paradicsomlé
só, zsír

A zöldbabot sós vízben feltesszük főni, a darálthúst elkészítjük paprikás szerűen.
A hagymát finom apróra vágjuk, zsíron üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darálthúst, addig pirítjuk amíg elveszti a rózsaszín színét. Hozzáöntjük a paradicsomlét vagy a sűrített paradicsomot, ha konzervünk van akkor adunk hozzá annyi vizet hogy főjön és ne égjen le. Fűszerezzük a tárkonnyal, bazsalikommal, sóval és puhára pároljuk.
A zöldbabot leszűrjük, egy tepsi aljára elterítjük. A kész darálthúsos keverékbe elkeverünk 2 dl tejfölt, majd beborítjuk a babot vele. Sajtot reszelünk a tetejére és sütőben addig sütjük amig a sajt picit megbarnul.
A tejföl másik feléből ízlés szerint tehetünk a tányérunkra.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése