2010. február 2., kedd

Rizseshús

.

.
Egyszerű és gyors étel, nagy előnye hogy megcsinálja magát a sütőben, nem úgy mint pl. a rántotthús, amit végtelen macerás elkészíteni. Szerintem egyen inkább ilyet mindenki helyette :D

Hozzávalók:

50-60 dkg rizs,
70-80 dkg sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kis konzerv paradicsompüré
2 paprika, só, bazsalikom,
pirospaprika,
olaj vagy zsír

A húst kisebb kockákra vágjuk, a hagymát finomra, a paprikát vékony csíkokra. Egy lábosban zsíron vagy olajon megdinszteljük a hagymát és a paprika csíkokat. Hozzáadjuk a húskockákat, sózzuk, fűszerezzük a bazsalikommal és a paradicsom-pürével. Ha nem akarjuk olaszosra, akkor elhagyjuk belőle a bazsalikomot. Ha már jó levet eresztett és rotyogó pörköltnek nevezhetjük, neki ítéljük a pirospaprikát is.
Ha megpuhult a hús, lemossuk a rizst forró vízzel egy szűrőben, belekeverjük a pörköltünkbe. Felengedjük annyi vízzel hogy ellepje, fedőt teszünk rá és betoljuk a sütőbe.
Időnként ránézünk és összekeverjük, hogy mindenhova kerüljön a húsból, ne csak a tetején legyen.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése