2010. február 24., szerda

Rácsos Almás Süti

.

.
Kicsi tepsis adagra elég a tészta, olyan 33 x 20 méterűre. Ha nagyobb tepsibe akarjuk tenni, akkor duplázzuk a hozzávalókat.

Hozzávalók:

4 db alma,
30 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
1 tojás és 1 tojássárgája,
1 kk. őrölt fahéj,
csipet só

A lisztben elkeverünk 10 dkg porcukrot és a csipet sót. A tojást és a sárgáját elkeverjük az olvasztott de már langyos vajban, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, így simára keverjük-gyúrjuk. Félretesszük kicsit pihenni, addig az almát megpucoljuk, összekockázzuk.
A tészta egy harmadát félretesszük, ebből lesz a rács a tetejére, a többit kinyújtjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük. Rászórjuk a feldarabolt almát, megszórjuk a maradék cukorral amit össze kevertünk a fahéjjal. A félretett tésztából csíkokat sodrunk, amit rácsszerűen felteszünk a sütinkre.
.
.
Tojásfehérjével megkenjük a csíkok tetejét és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Kihűlés után könnyen szeletelhető, megszórhatjuk porcukorral de szerintem az már kicsit sok neki.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése