2010. február 20., szombat

Paradicsomos Káposzta Oldalassal

.

.
Téli vitaminforrás, és a káposzta ilyenkor olcsó is.

Hozzávalók:

1 közepes fej káposzta,
1 nagy vöröshagyma,
10 dkg zellergumó,
2 nagy konzerv sűrített paradicsom vagy 5-7 dl paradicsomlé,
liszt, zsír, só, bors,
1-2 ek. cukor,
pirospaprika, 1 tk. kömény

A káposztát csíkokra gyaluljuk, a hagymát apró kockákra vágjuk. Zsíron megdinszteljük a hagymát, amikor üveges rátesszük a káposztát, megszórjuk a köménymaggal és pároljuk 10-15 percig. Felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, beletesszük a megpucolt de egészben hagyott zellert és hagyjuk főni.
Amikor puha a káposzta és már kevesebb víz van alatta, hozzáadjuk a cukrot, paradicsom pürét, majd a pirospaprikát hogy pirosabb színe legyen és átforraljuk.
Kevés zsíron a lisztből rántást készítünk és besűrítjük vele az étket.

Oldalassal nagyon finom, ehhez az oldalast én előre darabolom a csontok mentén, besózom, jó sok zsírt teszek mellé hogy a végén finom pecsenyezsír is készüljön.
Egy alufóliával lefedem, megszurkálom a fólia tetejét és zsupsz be a sütőbe. Amikor már jó puhára főtt a hús, leveszem a fóliát és időnként meglocsolva a zsírral piros ropogósra sütöm.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése