2010. február 17., szerda

Kőrözött

.

.
Igaz hogy nem kell főzni, de elengedhetetlen ha a régi idők konyhájában keresgélünk. Tejfölösen és sok köménymaggal szeretjük, de vajat nem teszünk hozzá.

Hozzávalók:

50 dkg túró,
2 dl tejföl,
1 kis fej vöröshagyma,
só, bors, pirospaprika,
1 ek. őrölt köménymag

A hagymát nagyon finom apróra vágjuk, de akár reszelhetjük is ha eléggé edzettek vagyunk. Elkeverjük a matériát a tejfölben a sóval, borssal és köménymaggal együtt, majd elegyítjük a túróval is. De akár csinálhatjuk fordítva is :D Nem egy bonyolult recept, ízlés szerint utána ízesítjük, ha sósabban vagy paprikásabban szeretjük.
A végeredmény valahogy így fest:
.
.
Pár órát hagyjuk érni a hűtőben.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése