2010. február 7., vasárnap

Káposztás Lángos Holdak

.

.
Frissen a legfinomabb, ropogós a széle, forró a belseje.

Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt,
2 dkg élesztő, (vagy egy csomag szárított élesztő)
2,5 dl víz,
1 dl tej, só,
1 ek. cukor

Káposztás töltelék:

1 kis fej vöröshagyma,
1 kis fej káposzta fele,
őrölt köménymag,
őrölt bors,só,
1 gerezd fokhagyma
olaj

A tészta hozzávalóit kelesztőgépben összedolgozzuk, vagy önerőből összegyúrjuk. Másfél órán át hagyjuk kelni, ezalatt szépen megdagad.
Mialatt kel a tészta, elkészítjük a káposztás tölteléket. A hagymát nagyon finomra vágjuk, a káposztát nagyobb lyukú reszelővel durvábbra reszeljük.
Olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a káposztát is, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel. Ha szépen összesült, az egy gerezd fokhagymát áttörjük és belekeverjük a káposztás masszánkba.
Amikor megkelt a tészta, átgyúrjuk, és két darabra választjuk. Azért kettőbe, mert könnyebb kinyújtani a deszkánkon. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, egy pohárral köröket szaggatunk. Mindegyik kört kicsit meghúzogatjuk, a közepükbe egy teáskanál tölteléket helyezünk majd félbehajtjuk és lenyomkodjuk a szélét hogy össze ragadjon.
.
.
Az összes tésztánkat elkészítjük így, hogy a forró olajban már csak sütni kelljen. Nagyon gyorsan megsül, amikor aranybarna már jó is.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése