2010. február 9., kedd

Gyömbéres Húsgombóc Leves

.

.
Hozzávalók:

15-20 dkg darálthús,
1 tojás, búzadara,
1 kis fej vöröshagyma,
fél zöldpaprika,
2-3 sárgarépa,
1 kis fej zeller,
fél bögre borsó,
3-4 szem krumpli,
só, 2 ek. pirospaprika,
szemes bors,
őrölt gyömbér

Először elkészítjük a húsgombócokat, a darálthúsban elkeverjük a tojást, sót, gyömbért, pirospaprikát és annyi búzadarát teszünk hozzá hogy összeálljon.
Egy fazékban vizet forralunk, majd egy kiskanállal gombócokat formálunk, belepottyantjuk a vízbe.
Amíg fő megpucoljuk a répát, zellert, hagymát és a krumplit. A répát felkarikázzuk, majd a borsóval és az egész zellert a hagymával együtt beletesszük a levesbe főni. Hozzátesszük a szemes borsot és a fél zöldpaprikát is hogy jó íze legyen. Én még nyáron lefagyasztottam egy nagy zacskónyi félbevágott zöldpaprikát, ilyenkor csak kiveszek egy darabot a kupacból, ha húsos levest készítek.
A krumplit felkockázzuk, amikor már puha a levesben a répa, beletesszük a kockákat is és készre főzzük.
Cérnatésztával tálaljuk.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése