2010. február 16., kedd

Frankfurti Leves

.

.
Gyerekkoromban semmi pénzért meg nem ettem volna a fő ellenség a kelkáposzta miatt, persze ennyi idő elteltével ezt a meglátást is felül bíráltam.
Jöjjön tehát a recept, ahogy én készítem.

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
1 közepes fej vöröshagyma,
3 db virsli,
3-4 krumpli,
2 szál sárgarépa,
2 dl tejföl, zsír, liszt,
só, bors, pirospaprika,
1 tk. köménymag

A káposztát csíkokra vágom, kevés zsíron átpirítom a köménymaggal. Felöntöm vízzel, beleteszem az egészben hagyott hagymát és a karikára vágott répát. Sózom, pici pirospaprikát teszek bele a színe miatt és beleteszem az egész borsot is.
Ha megpuhult a répa, hozzáadom a kockára vágott krumplit és a karikára vágott virslit, majd addig főzöm amíg a krumpli is puha lesz.
1 dl tejfölben elkeverek egy evőkanál lisztet, behabarom vele a levest. Forralok egyet rajta és tálalom. A megmaradt tejfölt is kiteszem az asztalra, hátha valaki még kér bele.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése