2010. február 2., kedd

Csokimázas kakaóscsiga

.

.
A kakaóscsiga receptje a régi jól bevált darab, csak most belemártottam csoki-krémbe, hogy megzavarjam az itthoniakat.

Hozzávalók:

50 dkg liszt,
3 dl tej,
2 dkg élesztő, vagy egy csomag,
10 dkg olvasztott margarin,
1 tojássárgája,
késhegynyi só,
2 ek. cukor,
kakaópor

Mázhoz:

1 tábla étcsokis tortabevonó,
5 dkg olvasztott vaj,
2-3 ek. tej,
vaníliás cukor vagy cukrozott kakaópor ízlés szerint.

Ha van dagasztó gépünk vagy kenyérsütő gép aminek van kelesztő programja, ebbe beledobáljuk a tojássárgáját, tejet, olvasztott vajat, kicsi sót. A lisztben elkeverjük az élesztőt, ha nem porból van akkor felfuttatjuk cukros tejben, és úgy adjuk hozzá. Megvárjuk amíg összedolgozza a gép a tésztát, majd hagyjuk egy, másfél órán át kelni.
Ha készen van a tésztánk akkor átgyúrjuk, kör alakúra nyújtjuk és megkenjük tetejét a tojás fehérjével.
Megszórjuk a kakaóporral, ha cukrozottat használunk akkor azzal, ha mi keverjük ki a kakaóport akkor ne felejtsük el belőle a cukrot. Feltekerjük, és éles késsel körülbelül másfél centis darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük a köröket, megkenjük a tetejüket a maradék tojásfehérjével és hagyjuk újra megkelni, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Ha készen van, elkészítjük a csokimázat, megolvasztjuk a vajat néhány kanál tejben, beletördeljük a torta bevonót és krémesre keverjük. Ízlés szerint teszünk még bele kakaóport vagy vaníliás cukrot.
Ha elég sűrű levesszük a tűzről, amikor kicsit kihűlt akkor a kakaóscsigákat belemártjuk hogy a tetejük elmerüljön.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése