2010. január 21., csütörtök

Rendhagyó Krumplistészta

.

.
Szavamra mondom nagyon igyekeztem hogy megtartsam a bejegyzéseket a kijelölt csapáson, megbízható és hangulatos recepteket varázsoljak ide. Persze csak idő kérdése volt hogy a kutyából ne legyen szalonna. :)
Az alábbi recept azért megbízható, ha az olvasó jó érzékkel elhagyja belőle a káoszt. A jelenségről egyébként csak egy hímnemű lény tehet, aki elfelejtett kocka-tésztát hozni a boltból és ezért csavar tésztával készült el a mű.
.
Hozzávalók:

0,5-1 kg krumpli, ki mennyire krumplisan szereti,
1 fej vöröshagyma,
zsír, só, őrölt bors,
őrölt pirospaprika,
1 zacskó fodroskocka-tészta / vagy bármilyen tészta,
ha úgy döntöttünk hogy eldobunk minden világi kötöttséget. Mondjuk cérnatésztát azért mégse.

Két edényzetre van szükségünk, az egyikben felteszünk főni elég sok vizet amibe olajat és sót teszünk hogy a tészta ne ragadjon össze, és ne fogják ránk hogy nem vagyunk szerelmesek.
Amíg felforr a víz, megpucoljuk a krumplit, pici kockákra vágjuk. A hagymát nagyon finom apróra vágjuk, a másik lábos nevezetű edényzetben a zsíron megdinszteljük a krumplival együtt. Felöntjük egy kevés vízzel, de ne lepje el, hozzáadjuk a pirospaprikát, borsot. Szépen pároljuk, közben ügyelünk rá hogy ne égjen le az alja. Ha megpuhult a krumpli, vélhetően már egy szűrőben várakozik kifőtt tésztánk. Ezt szépen belekeverjük a krumplis lábosban elkészült matériánkba és már készen is vagyunk.
Ki milyen savanyúságot szeret hozzá, nálunk épp cékla volt, mert eltörött a káposzta gyalum. Már rég :)
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése