2010. január 22., péntek

Bundás Virsli

.

.
Régóta rejtőzik a gépemen ennek a virslinek a képe, ideje hogy idelopózzon a figyelmeztető címkével ellátva, miszerint nagyon laktató.
Timitől loptam az ötletet, de a tésztája más lett ennek a kalandnak.

Hozzávalók:

8 db virsli,
25 dkg főtt krumpli,
25 dkg liszt,
2 tojás, 2 ek. olaj,
kis fej vöröshagyma,
oregano, só

A krumplit megfőzzük, áttörjük. Ha langyosra hűlt, elkeverünk benne egy tojást, az olajat, a nagyon finomra vágott hagymát, sót, oregánót.
Beledolgozzuk a lisztet, amíg gyúrható tésztát kapunk.
Kisodorjuk, derelyevágóval vagy pizzaszeletelővel, esetleg más találékony forgópengés micsodával csíkokra vágjuk. A csíkokat rátekerjük a virslikre úgy hogy a tésztacsík széle kicsit rajta legyen a már rátekert részen, ne mellette. Így elég szokatlan kinézetet tudunk produkálni, ami az óvatosabb emberek kíváncsiságát is felkelti.
.
.
Egy tepsit kivajazunk, elhelyezzük benne a virsliket, megkenjük a tetejüket a másik tojással és forró sütőben megsütjük.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése