2009. december 9., szerda

Paradicsomos Húsgombóc

.

.
Ezt nagyon szeretjük :)

Hozzávalók:

50 dkg darált hús,
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg apróra vágott füstölt szalonna,
egy bögre rizs, 1 tojás,
pirospaprika, só, bors,
1 ek. oregánó,
2 nagyobb sűrített paradicsom konzerv
vagy 1 l paradicsomlé,
zsír, liszt, 2 dl húsleveslé

A hagymát kevés zsíron üvegesre dinszteljük a kockára vágott szalonnával. A darálthúst összekeverjük a hagymás szalonnával, rizzsel, tojással. Sózzuk, pirospaprikázzuk, borsozzuk, én szeretem ha egy kicsit olaszos az íze, így oregánót is teszek bele.
A masszából gombócokat formázunk, annyi vízben ami ellepi, megfőzzük. Én ilyenkor kiolvasztok a korábban maradt és lefagyasztott 2 dl húsleveslé adagokból egyet, azt is hozzáadom a főzőléhez.
Ha megfőtt a gombóc, rántást készítünk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd az egésszel beforraljuk a gombócokat. Ha paradicsomlével készítjük, akkor abban főzzük meg a gombócokat, majd berántjuk hogy sűrűbb legyen.
Főtt krumplival tálaljuk.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése