2009. november 15., vasárnap

Madártej

.

.
Rém kedvelt, de macerás recept következik.

Hozzávalók:
6 személyre

1 l tej, 4 tojás,
10 dkg porcukor,
2 cs vaníliás cukor

A tojásokat elválasztjuk a sárgától, a fehérjét a porcukor negyedével kemény habbá verjük. A tejet feltesszük a tűzre, amikor forr, a fehérjéből kicsi galuskákat teszünk bele evőkanállal. A hab megdagad, ezért vigyázzunk mekkorákat teszünk bele. Hamar megfő az egyik fele, akkor fordítunk rajtuk egyet és úgy is főzzük egy kicsit. Kivesszük a habokat és félretesszük, én folyamatosan pakoltam őket a fagyis poharakba.
.
.
A tejet tovább főzzük, és óvatosan belecsorgatjuk a tojássárgáját amiben elkevertük a maradék porcukrot. Addig főzzük amíg elkezd besűrűsödni. Visszatehetjük az edénybe a habokat és úgy hűtjük le, vagy a krémet öntjük merőkanállal a fagyis poharakba. Ha az utóbbit választjuk, akkor előbb hűtsük le langyosra a krémet, én ezt a mosogatóban csináltam, beletettem a lábost és hideg vizet engedtem köréje.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése