2009. november 17., kedd

Lebbencsleves

.

.
Kevés alapanyagot igénylő és gyorsan elkészíthető leves, ha kifogytunk a konyhában mindenből. Az iskolai menzán sosem találkoztam vele, gyerekkoromban eléggé meglepődtem amikor a mama csinálta és elárulta a nevét. Következzen hát a füstölt szalonnának köszönhetően, nyári bográcsos ízeket idéző leves.

Hozzávalók:

1 közepes vöröshagyma,
3-4 közepes krumpli,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom vagy kiválthatjuk sűrített paradicsommal is
10 dkg füstölt szalonna, kevés zsír
20 dkg lebbencstészta,
pirospaprika, só, bors

A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát kicsi kockákra, a krumplit megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot, paprikát szintén.
Az apróra vágott vöröshagymát és a kockára vágott szalonnát üvegesre dinszteljük a zsíron. Hozzákeverjük a pirospaprikát, sót, borsot ízlés szerint, a kockára vágott krumplit és felöntjük vízzel.
Hozzáadjuk a zöldpaprikát, és az összevágott paradicsomot. Gyenge lángon addig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz, ekkor beletesszük a lebbencstésztát. Ha a tészta is puha készen vagyunk.
Szigorúan véve az elkészítést, a tésztát először meg kell pirítani a szalonna zsírjában, és úgy kell a levesbe tenni hogy megfőjön.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése